Jazyk pečený s paradajkami na krymský spôsob

K receptu

Výdatné a veľmi chutné jedlo so šťavnatými paradajkami a sladkou cibuľkou. Jednoducho lahôdka!

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 35 min Pridať. čas: 15 minRúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvonarodeninyINGREDIENCIE NA 1 PORCIUvarený jazyk 200 g paradajky 2 ks 1 ks kuracie mäso 2 ks kyslá smotana 2-3 PL múky 1 PL masla 1 PL soľ podľa chuti korenie podľa chuti petržlenová vňať Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pre toto jedlo musíte jazyk vopred uvariť. Ja mám bravčový jazyk, ale môžete použiť aj hovädzí jazyk. Vychladnutý jazyk nakrájame na plátky.

Krok 2

Na masle opečte cibuľu, kým nebude priehľadná. Umiestnite kúsky jazyka a posypte múkou. Miešajte a varte 2 minúty.

Krok 3

Nakrájajte paradajky na plátky a vložte ich do panvice vedľa jazyka a varte ďalších 3-5 minút. Plátky paradajok mierne zmäknú. Dochutíme soľou a korením, odstavíme z ohňa.

Krok 4

Vajíčka a kyslú smotanu vymiešame do hladka. Dochutíme soľou a korením.

Krok 5

Vložte obsah panvice do panvice a nalejte zmes kyslej smotany a vajec. Pečieme 20-30 minút do zlatista. Teplota 180 stupňov. Pri podávaní posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik