K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 minPraženieŠalátNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkrevety – 70 g kráľovské krevety – 4 ks šalát – 3-4 listy olivový olej – 2 polievkové lyžice. l citrónová šťava – 1,5 lyžice. l. uhorka – 1 ks cibuľa – 1/2 ks – 3-5 perie jablčný ocot – 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Krevety umyte a ošúpte, pričom kráľovské krevety nechajte celé. Smažte krevety na olivovom oleji 3 minúty.
Krok 2
Šalát natrhajte rukami. Uhorku nakrájame na pásiky. Jemne nakrájajte zelenú cibuľu.
Krok 3
Cibuľu nakrájame nadrobno. Pripojte všetky komponenty. Zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu a jablčný ocot. Šalát si oblečte.
Krok 4
Pripravený šalát dáme do servírovacích pohárov a ozdobíme celými krevetami.