K receptu
Grilovaný pikantný šalát z kuracích pŕs s karamelizovanými kešu orieškami a pikantným dresingom.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodinaPraženieázijská kuchyňaŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie filety – 2 ks.Tankovanie:rastlinný olej – 5 lyžíc. l. sójová omáčka – 1 lyžička – zelená cibuľa – 2 trstinový cukor – 1 štipka Tabasco omáčka – podľa chutiMarináda:med – 1 lyžička sójová omáčka – 6 lyžíc. l.čerstvý strúhaný zázvor – 1 lyžička.šalát:čerstvá uhorka – 3 ks limetka – 1 ks daikon – 120 g sladká paprika – štipka trstinového cukru – 1/2 ČL rastlinného oleja – 1 ČL kešu – 60 g Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zmiešajte ingrediencie na marinádu v malej miske. Kuracie mäso marinujte 10 minút.
Krok 2
Daikon nakrájajte na prúžky alebo nastrúhajte.
Krok 3
Všetky ingrediencie na dresing zmiešame.
Krok 4
Uhorku nakrájame na plátky. Rozdeľte limetku na segmenty. Skombinujte s daikonom vo veľkej miske. Panvicu rozpálime s lyžičkou oleja, opražíme kešu oriešky do zlatista, pridáme trstinový cukor a papriku. Keď sa cukor roztopí, miešame obsah panvice, kým sa orechy nepotiahnu pikantným karamelom.
Krok 5
Smažte filé na dobre vyhrievanej panvici s otvoreným vekom po dobu 7-8 minút na oboch stranách. Zatvorte veko a varte ešte niekoľko minút. Čas varenia závisí od veľkosti filé a teploty, takže sa môže líšiť.
Krok 6
Šalát ochutíme dresingom a položíme na servírovacie taniere. Na vrch šalátu položte plátky pŕs. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Môžete použiť kačacie prsia.