Kuracie, kešu a limetkový šalát

K receptu

Grilovaný pikantný šalát z kuracích pŕs s karamelizovanými kešu orieškami a pikantným dresingom.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodinaPraženieázijská kuchyňaŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie filety – 2 ks.Tankovanie:rastlinný olej – 5 lyžíc. l. sójová omáčka – 1 lyžička – zelená cibuľa – 2 trstinový cukor – 1 štipka Tabasco omáčka – podľa chutiMarináda:med – 1 lyžička sójová omáčka – 6 lyžíc. l.čerstvý strúhaný zázvor – 1 lyžička.šalát:čerstvá uhorka – 3 ks limetka – 1 ks daikon – 120 g sladká paprika – štipka trstinového cukru – 1/2 ČL rastlinného oleja – 1 ČL kešu – 60 g Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zmiešajte ingrediencie na marinádu v malej miske. Kuracie mäso marinujte 10 minút.

Krok 2

Daikon nakrájajte na prúžky alebo nastrúhajte.

Krok 3

Všetky ingrediencie na dresing zmiešame.

Krok 4

Uhorku nakrájame na plátky. Rozdeľte limetku na segmenty. Skombinujte s daikonom vo veľkej miske. Panvicu rozpálime s lyžičkou oleja, opražíme kešu oriešky do zlatista, pridáme trstinový cukor a papriku. Keď sa cukor roztopí, miešame obsah panvice, kým sa orechy nepotiahnu pikantným karamelom.

Krok 5

Smažte filé na dobre vyhrievanej panvici s otvoreným vekom po dobu 7-8 minút na oboch stranách. Zatvorte veko a varte ešte niekoľko minút. Čas varenia závisí od veľkosti filé a teploty, takže sa môže líšiť.

Krok 6

Šalát ochutíme dresingom a položíme na servírovacie taniere. Na vrch šalátu položte plátky pŕs. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Môžete použiť kačacie prsia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik