K receptu
Možno je kombinácia ryby a fazule pre nás nezvyčajná, ale v prímorských oblastiach Francúzska, Talianska, Portugalska a Španielska je to samozrejmosť.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 8 hodínVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z morského vlka, po 150 g 1,5 šálky suchej bielej fazule (najlepšie cannellini) 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru 4 stredné paradajky 2 stredné mrkvy 2 stonkový zeler 1 stredná cibuľa 3 – 4 strúčiky cesnaku 5 vetvičiek tymiánu malá vetvička rozmarínu 5 vetvičiek petržlenu oliva olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fazuľu namočte na 8-10 hodín do studenej vody a prepláchnite v cedníku.
Krok 2
Cibuľu, cesnak a mrkvu ošúpeme. Cibuľu a zeler nakrájame na malé kocky, mrkvu na stredné a cesnak nasekáme. Paradajky vložte na 1 minútu do vriacej vody a potom opláchnite studenou vodou. Odstráňte šupku a dužinu nakrájajte na kocky.
Krok 3
Vo veľkom, ťažkom hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a smažte 3 minúty. Potom pridajte mrkvu, zeler a cesnak, znížte teplotu na strednú teplotu a za občasného miešania opekajte asi 5 minút.
Krok 4
Do panvice pridajte fazuľu, tymian a rozmarín a zalejte vývarom. Priveďte do varu, zakryte panvicu a varte na miernom ohni 2 hodiny, potom pridajte soľ, korenie a paradajky a pokračujte vo varení ďalších 30 minút. Ak je guláš príliš tekutý, necháme ho dusiť odokryté. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Krok 5
Filé z ostrieža ochutíme z oboch strán soľou a korením. Rozpálime panvicu s olivovým olejom a rybu opekáme 2 minúty. na každej strane.
Krok 6
Fazuľový guláš rozdeľte na taniere a navrch dajte rybu. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olivovým olejom a ihneď podávame.
MIMOchodom
Na prípravu guláša môžete použiť 3 konzervy (po 400 g) fazule z konzervy. V tomto prípade budete potrebovať iba 1 šálku vývaru. A varenie bude trvať menej času: fazuľu pridajte do vyprážanej zeleniny spolu s vývarom a varte 15 minút.