Nakladanie uhoriek s ražným chlebom
K receptu
Existuje veľa receptov na nakladané uhorky. Každá gazdinka má vždy svoj podpis. Netvárime sa, že meníme vaše preferencie (proprietárne recepty sú posvätné), ale pripravili sme uhorky s chlebom a chutili nám. Tento recept vám nemôžeme zatajiť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 585,80 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina Použité: 26,08 g/3,76 g/112,32PrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg silných malých uhoriek 120 – 130 g ražného chleba, lepšieho ako chlieb Borodino 20 – 25 g vetvičiek kôpru 100 g soli 4 – 5 strúčikov mladého cesnaku Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky zalejte studenou pitnou vodou, najlepšie zo studne alebo prameňa. Nechajte 3-5 hodín na chladnom mieste. Každých 1,5 hodiny vypustite vodu a naplňte zeleninu čistou vodou. Nemusíte to robiť, ale zalievané uhorky sú elastickejšie a chrumkavejšie, lepšie sa osolia a poháre s nimi nevybuchnú (posledné tvrdenie nie je 100% dokázané).
Krok 2
Konce uhoriek z oboch strán odrežte alebo 1-2 krát prepichnite vidličkou.
Krok 3
Chlieb nakrájajte na plátky a opečte na suchej panvici, kým sa ľahko nezuhoľní. Nepreháňajte to!
Krok 4
Uhorky vložte do 3-litrovej sterilizovanej nádoby. Na vrch položte chlieb. Pridáme kôpor a nadrobno nakrájaný alebo celý cesnak. Nalejte osolenú vriacu vodu tak, aby voda siahala až po vrch nádoby alebo dokonca mierne pretekala. Poháre uzavrite a nechajte 2-3 dni pri izbovej teplote. Potom už môžete jesť uhorky.