Nakladanie uhoriek s ražným chlebom

Nakladanie uhoriek s ražným chlebom

Nakladanie uhoriek s chlebom Borodino K receptu

Existuje veľa receptov na nakladané uhorky. Každá gazdinka má vždy svoj podpis. Netvárime sa, že meníme vaše preferencie (proprietárne recepty sú posvätné), ale pripravili sme uhorky s chlebom a chutili nám. Tento recept vám nemôžeme zatajiť.

zložitosť: ľahko Kalórie: 585,80 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina Použité: 26,08 g/3,76 g/112,32PrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg silných malých uhoriek 120 – 130 g ražného chleba, lepšieho ako chlieb Borodino 20 – 25 g vetvičiek kôpru 100 g soli 4 – 5 strúčikov mladého cesnaku Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky zalejte studenou pitnou vodou, najlepšie zo studne alebo prameňa. Nechajte 3-5 hodín na chladnom mieste. Každých 1,5 hodiny vypustite vodu a naplňte zeleninu čistou vodou. Nemusíte to robiť, ale zalievané uhorky sú elastickejšie a chrumkavejšie, lepšie sa osolia a poháre s nimi nevybuchnú (posledné tvrdenie nie je 100% dokázané).

Krok 2

Konce uhoriek z oboch strán odrežte alebo 1-2 krát prepichnite vidličkou.

Krok 3

Chlieb nakrájajte na plátky a opečte na suchej panvici, kým sa ľahko nezuhoľní. Nepreháňajte to!

Krok 4

Uhorky vložte do 3-litrovej sterilizovanej nádoby. Na vrch položte chlieb. Pridáme kôpor a nadrobno nakrájaný alebo celý cesnak. Nalejte osolenú vriacu vodu tak, aby voda siahala až po vrch nádoby alebo dokonca mierne pretekala. Poháre uzavrite a nechajte 2-3 dni pri izbovej teplote. Potom už môžete jesť uhorky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik