K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minútruská kuchyňaŠalátINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍvarené kuracie filety – 2 ks krevety alebo račie chvosty – 200 g čerstvé uhorky – 3 ks. l. zemiaky – 5 ks natvrdo uvarené uhorky – 2 ks vykôstkované olivy – 50 gNa majonézu:citrón – 0,5 ks vajce (žĺtok) – 1 ks cesnak – 1 klinček – 150 ml sladkej horčice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte majonézu v mixéri. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Žĺtka vyšľaháme s horčicou, pridáme cesnak a soľ. Pokračujte v šľahaní a po malých častiach pridajte olivový olej. Ak je olej vysokej kvality, omáčka bude veľmi hustá – môže sa zriediť 2-3 polievkovými lyžicami. l. teplá prevarená voda. Do omáčky pridajte šťavu z polovice citróna, premiešajte a dajte do chladničky.
Krok 2
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke domäkka. Necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nakrájame na kocky. Nakladané uhorky umyte, ošúpte a nakrájajte na rovnaké kocky.
Krok 3
Olivy nakrájame na kolieska, kapary nasekáme. Zmiešajte zemiaky s kyslou uhorkou, kapary a olivami, pridajte 2 polievkové lyžice. l. pripravenú majonézu, prikryte a nechajte 30-40 minút.
Krok 4
Medzitým umyte čerstvé uhorky, ošúpte ich a nakrájajte na kocky. Kuracie filé tiež nakrájajte na kocky.
Krok 5
Vajcia nakrájame na strúhanku. K zemiakom pridajte uhorky, vajcia a kuracie mäso, premiešajte. Šalát ochutíme majonézou, časť omáčky si necháme na ozdobu. Vložte do šalátovej misy. Na vrch nalejte ďalšie 1-2 lyžice. l. majonéza. Ozdobíme krevetami alebo račím chvostíkom.