Pikantná soľ na mäso

Pikantná soľ na mäso

Pikantná soľ na mäso K receptu

S touto soľou je skvelé upiecť napríklad jahňacie pliecko: najprv potrieme pliecko asi 2 polievkovými lyžicami. l. osolíme, posypeme olivou alebo ghee a mäso premasírujeme, aby sa soľ lepšie vstrebala. Zabalíme do fólie a necháme 24 hodín v chladničke, potom opäť potrieme olejom a pečieme pri 160 °C asi 1 hodinu.

zložitosť: ľahko Porcie: 250 varenie: 10 min Pridať. čas: 48 hPraženiePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 250 PORCIÍ200 g strednej morskej soli 2 polievkové lyžice. l. semená rasce 1 polievková lyžica. l. semená koriandra 3 lyžice. l. mletá sladká paprika pálivá paprika vločky (mlyn) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Semená rasce a koriandra umiestnite na suchú panvicu na stredne nízky oheň a opekajte, potriasajte panvicou, kým semená nebudú voňavé, asi 2 minúty. Semená vložte do mažiara a rozdrvte – ale nie príliš.

Krok 2

Soľ zmiešame s paprikou a zmesou z mažiara, dochutíme feferónkou z mlynčeka podľa chuti. Nechajte lúhovať 1-2 dni. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik