Pikantná soľ na mäso
K receptu
S touto soľou je skvelé upiecť napríklad jahňacie pliecko: najprv potrieme pliecko asi 2 polievkovými lyžicami. l. osolíme, posypeme olivou alebo ghee a mäso premasírujeme, aby sa soľ lepšie vstrebala. Zabalíme do fólie a necháme 24 hodín v chladničke, potom opäť potrieme olejom a pečieme pri 160 °C asi 1 hodinu.
zložitosť: ľahko Porcie: 250 varenie: 10 min Pridať. čas: 48 hPraženiePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 250 PORCIÍ200 g strednej morskej soli 2 polievkové lyžice. l. semená rasce 1 polievková lyžica. l. semená koriandra 3 lyžice. l. mletá sladká paprika pálivá paprika vločky (mlyn) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Semená rasce a koriandra umiestnite na suchú panvicu na stredne nízky oheň a opekajte, potriasajte panvicou, kým semená nebudú voňavé, asi 2 minúty. Semená vložte do mažiara a rozdrvte – ale nie príliš.
Krok 2
Soľ zmiešame s paprikou a zmesou z mažiara, dochutíme feferónkou z mlynčeka podľa chuti. Nechajte lúhovať 1-2 dni. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.