Pikantný predjedlový šalát so zelenými paradajkami a mliečnymi hubami

K receptu

Horúce, pikantné, chrumkavé! Jesenné mliečne huby dodajú šalátu pikantnosť. Ideálne s varenými zemiakmi… a silnými nápojmi!

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodinyŽiadna tepelná úpravaVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIEhuby z čerstvého mlieka 3 ks veľké alebo 4-6 ks menšie zelené paradajky 3-4 ks 1 ks sladká paprika 1 ks mrkva 1 rastlinný olej 5 lyžíc chilli papričky 2 cm kus koriandra 1 lyžička cesnaku 2 strúčiky jablkový ocot 3 lyžice. l. soľ 0,5 lyžičky 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mliečne huby umyjeme, ošúpeme a varíme v osolenej vode asi 15 minút. Keď sú huby uvarené, mali by klesnúť na dno. Keď huby vychladnú, nakrájame ich na pásiky.

Krok 2

Zelené paradajky nakrájajte na polovičné krúžky s hrúbkou 2-3 mm. Pridajte soľ a nechajte 15-25 minút. Vylejte pustenú šťavu.

Krok 3

Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky, sladkú papriku nakrájajte na prúžky a nastrúhajte mrkvu na kórejské občerstvenie.

Krok 4

Rozpálime olej a zľahka opražíme kúsok čili papričky a nasekaný koriander. Nalejte olej do hrnca so zeleninou. Zmiešajte. Cesnak pretlačíme lisom.

Krok 5

Umiestnite nasekané mliečne huby. Nalejte ocot, pridajte soľ a cukor podľa chuti. Premiešame a mierne zhutníme. Šalát nechajte v chladničke lúhovať aspoň 30-40 minút, ideálne niekoľko hodín.

Krok 6

Lahodný pikantný šalát s mliečnymi hubami je pripravený. Dobrú chuť!

UŽITOČNÉ RADY

Ak je cibuľa veľmi horká, polkolieska zalejte vriacou vodou a opláchnite studenou vodou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik