K receptu
Horúce, pikantné, chrumkavé! Jesenné mliečne huby dodajú šalátu pikantnosť. Ideálne s varenými zemiakmi… a silnými nápojmi!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodinyŽiadna tepelná úpravaVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIEhuby z čerstvého mlieka 3 ks veľké alebo 4-6 ks menšie zelené paradajky 3-4 ks 1 ks sladká paprika 1 ks mrkva 1 rastlinný olej 5 lyžíc chilli papričky 2 cm kus koriandra 1 lyžička cesnaku 2 strúčiky jablkový ocot 3 lyžice. l. soľ 0,5 lyžičky 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mliečne huby umyjeme, ošúpeme a varíme v osolenej vode asi 15 minút. Keď sú huby uvarené, mali by klesnúť na dno. Keď huby vychladnú, nakrájame ich na pásiky.
Krok 2
Zelené paradajky nakrájajte na polovičné krúžky s hrúbkou 2-3 mm. Pridajte soľ a nechajte 15-25 minút. Vylejte pustenú šťavu.
Krok 3
Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky, sladkú papriku nakrájajte na prúžky a nastrúhajte mrkvu na kórejské občerstvenie.
Krok 4
Rozpálime olej a zľahka opražíme kúsok čili papričky a nasekaný koriander. Nalejte olej do hrnca so zeleninou. Zmiešajte. Cesnak pretlačíme lisom.
Krok 5
Umiestnite nasekané mliečne huby. Nalejte ocot, pridajte soľ a cukor podľa chuti. Premiešame a mierne zhutníme. Šalát nechajte v chladničke lúhovať aspoň 30-40 minút, ideálne niekoľko hodín.
Krok 6
Lahodný pikantný šalát s mliečnymi hubami je pripravený. Dobrú chuť!
UŽITOČNÉ RADY
Ak je cibuľa veľmi horká, polkolieska zalejte vriacou vodou a opláchnite studenou vodou.