K receptu
Recept na našu kefírovú pizzu má, samozrejme, ďaleko od klasickej talianskej verzie, ale má tiež právo existovať, už len preto, že toto jedlo môžete pripraviť za menej ako hodinu: cesto nevyžaduje čas na kysnutie. Ale napriek tomu sa ukazuje veľmi chutné a vzdušné: kefír a sóda robia svoju prácu. Čo sa týka náplne, ponúkli sme najjednoduchšiu možnosť, akú si možno predstaviť – podobné produkty nájde vo svojej chladničke každý. Chcete niečo originálnejšie? Prosím! Dobrá vec na kefírovej pizzi je, že vám dáva neobmedzené možnosti pri realizácii vašej kulinárskej fantázie: pridajte do náplne čokoľvek, po čom vaše srdce túži!
zložitosť: ľahko Kalórie: 653,08 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 27,39 g/27,53 g/75,23RúraPečenieVečeraPekáreňHlavný chodVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍNa náplň:varená šunka alebo varená klobása – 250 g paradajky – 2 ks polotvrdý syr – 250 g paradajková omáčka – 5 lyžíc. l sušená bazalka alebo oregano – 1 lyžička – 1 polievková lyžica. l.Na test:vajcia – 2 ks soľ – 1 lyžička rastlinný olej – 2 polievkové lyžice. l. + 1 lyžička. na vymastenie panvice kefír 3,2 % – 500 ml múky – 650 g sódy – na špičku noža Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte cesto na pizzu s kefírom. Za týmto účelom zľahka rozšľahajte vajcia a soľ vo veľkej miske. Pridajte rastlinný olej. Opäť šľahajte.
Krok 2
Do zmesi vajec a oleja nalejte kefír a premiešajte. Preosejte múku a sódu cez jemné sito do samostatnej misky. Vzniknutú zmes postupne pridávame do vajco-kefírovej zmesi. Vymiesime na mäkké lepivé cesto a necháme 10 minút pri izbovej teplote.
Krok 3
Pripravte si náplň na kefírovú pizzu. K tomu nakrájajte uvarenú šunku (klobásu) a paradajky na tenké plátky. Polotvrdý syr nastrúhame na hrubom alebo strednom strúhadle.
Krok 4
Rúru predhrejeme na 180°C. Plech na pečenie namažte rastlinným olejom. Cesto rozdeľte na niekoľko častí tak, aby pizza zodpovedala veľkosti plechu. Položte naň cesto na pizzu a rukami navlhčenými vo vode ho rozotrite, aby ste vytvorili tenký chlieb.
Krok 5
Cesto potrieme paradajkovou omáčkou pomocou cukrárskeho štetca. Posypeme polovicou strúhaného syra a navrch poukladáme šunku a paradajky.
Krok 6
Posypeme sušenou bazalkou (oregano) a zvyšným strúhaným syrom. Pokvapkáme olivovým olejom. Kefírovú pizzu pečieme 20-25 minút. Podávajte horúce.
UŽITOČNÉ RADY
Ak je kefírová pizza na plechu príliš hrubá, rozdeľte cesto na polovicu a upečte 2 pizze. V tomto prípade možno budete potrebovať trochu viac plniacich prísad.
MIMOchodom
Okrem šunky a paradajok môžete do kefírovej náplne na pizzu pridať nakrájané čerstvé šampiňóny, papriku, cuketu, konzervované olivy a kapary.