K receptu
Plnené kapustové závitky z mladej kapusty sú úplne iné ako tie zo zrelej, korenenej zeleniny. Dokonca aj inak voňajú. Nerobte ich z bežného mletého mäsa. Nechajte mäso a ryžu doplnkom korenín, zeleniny a byliniek – potom bude mladá nielen kapusta, ale aj váš nápad.
zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 1 hodinaHlavný chodINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ1 hlávka mladej kapusty 1 pohár varenej ryže 2 mäsité paradajky 1 cibuľa 3-4 strúčiky cesnaku 1 veľký zväzok koriandra 80 g sušených čerešní 150 ml suchého bieleho vína 2 polievkové lyžice. olivový olej 1 lyžička. koriander, rasca, mletá škorica a paprika 0,5 lyžičky. mletý muškátový oriešok muškátové pyré alebo omáčka na podávanie soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hlávku kapusty rozoberieme na listy, oparíme vriacou vodou, zvinieme valčekom a osušíme. Nakrájajte koriandr. Morku, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Na polovici oleja opečte cibuľu, 3 minúty. Pridajte cesnak a morku, smažte 7 minút. Vložte korenie, koriander, čerešne, ryžu. Varte 1 minútu. Soľ a korenie.
Krok 2
Touto zmesou naplňte kapustné listy a vytvorte obálky. Vložte do panvice švom nadol. Podlejeme vínom a 150 ml vody, prikryjeme a pečieme pri 200°C 25–30 minút.
Krok 3
Paradajky pomelieme v mixéri so zvyšným olejom, soľou a korením. Pri podávaní kapustnicu polievame paradajkovým pretlakom.