Pohánková kaša s údeninami

K receptu

Recept od obyvateľky Rigy Malviny Russeovej môže pomôcť v každej situácii – ingrediencie na toto jedlo sú zvyčajne vždy po ruke.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 30 minVarenieHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 ½ šálky pohánkyNa restovanie:200 g údenej slaniny 50-60 g zeleru 6 údených poľovníckych klobás 2 nakladané uhorky 1 mrkva 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1-2 bobkové listy 40 g masla 1 polievková lyžica. l. slnečnicový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesnak ošúpeme. Pohánku prepláchnite, pridajte 3 šálky studenej vody a priveďte do varu. Keď zovrie, trochu osolíme, okoreníme, pridáme maslo a slnečnicový olej, cesnak a bobkový list, ale nemiešame, inak nebude kaša drobivá. Prikryte pokrievkou, znížte teplotu, varte 15 minút, kým sa pohánka varí, pripravte soté. Umyte a ošúpte cibuľu, mrkvu, zeler. Cibuľu nakrájame na polkolieska, mrkvu, zeler, kyslú uhorku, slaninu nakrájame na pásiky. Poľovnícke klobásy nakrájajte na kúsky s hrúbkou 1 cm. Slaninu vložte do predhriatej hlbokej panvice a na miernom ohni opekajte 1-2 minúty, kým sa časť tuku neroztopí. Potom pridajte cibuľu, smažte 4-5 minút a miešajte. Vložte mrkvu na panvicu, smažte 5 minút, potom pridajte zeler, uhorky a klobásy, varte na miernom ohni za občasného miešania ďalších 5-6 minút. Na servírovanie položte na taniere pohánkovú kašu a navrch položte vyprážanú zeleninu .

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik