K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 15 minPraženieThajská kuchyňaŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIEhnedá ryža – 50 uhoriek s dlhým ovocím – 250 g červená cibuľa – 1 ks list mäty – 1,5 lyžice. l. trstinový cukor – 1/2 lyžice. l.limetková šťava – 1,5 lyžice. l. rastlinný olej – 2 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Varte ryžu, kým nebude hotová.
Krok 2
Uhorky nakrájajte na kolieska s hrúbkou 2,5-3 cm Lyžicou vydlabte dužinu, pričom dno a steny nechajte 0,5 cm hrubé.
Krok 3
Mäso nakrájame na pásiky. Chilli papričku nasekáme nadrobno, cibuľu nakrájame na pol krúžky. Mäso opečieme na rozpálenej panvici do polovice varenia.
Krok 4
K mäsu pridajte chilli papričku a cibuľu nakrájanú na pol krúžky a varte, kým nie sú hotové. Potom pridajte nasekaný koriandr a mätu, uvarenú ryžu, varte ďalšie 2-3 minúty. Dochutíme zmesou sójovej omáčky, limetkovej šťavy a hnedého cukru. Mierne vychladnúť.
Krok 5
Naplňte každý pohár na uhorku šalátom a ozdobte vetvičkami koriandra.