Šalát s červenou kapustou, krevetami, uhorkami a klíčkami

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 minVečeraVečeraŠalátPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 limetky 200 g veľkých surových kreviet soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti olivový olej na vyprážanie 300 g červenej kapusty 4 stredné uhorky 200 g ľubovoľných klíčkov (lucerna, zlatá fazuľka, hrášok) svetlý sezamový olej na dresing Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Limetky zbavíme kôry a vytlačíme šťavu. Krevety ošúpeme z obalu, pridáme soľ a korenie a smažíme na olivovom oleji 1,5 minúty. z každej strany posypeme limetkovou kôrou a necháme vychladnúť.

Krok 2

Kapustu pokrájame nadrobno, uhorky nakrájame na malé plátky, posolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou.

Krok 3

Zmiešame kapustu, uhorky, klíčky, korenie, polejeme svetlým sezamovým olejom, poukladáme na taniere, navrch poukladáme krevety a ihneď podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik