Šalát s jazykom

K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 371,96 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 17,17 g/27,33 g/14,11Žiadna tepelná úpravaObčerstvenieŠalátVegetariánstvoNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE240 g vareného hovädzieho jazyka 120 g nakladaných uhoriek 180 g malých varených zemiakov 60 g masla 4 strúčiky cesnaku 40 g majonézy 1 malá červená cibuľa petržlen krémový chren listy rozmarínu konzervovaná perlová cibuľa šalát na ozdobu šalátová zmes na ozdobu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpaný uvarený hovädzí jazyk nakrájame pozdĺžne na plátky po celej dĺžke jazyka.

Krok 2

Nakladané uhorky ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé 0,2-0,3 cm, červenú cibuľu nakrájame na pásiky hrubé 0,2-0,3 cm a opláchneme v studenej vode.

Krok 3

Uvarené zemiaky nakrájame na polovice a opražíme na masle s rozmarínom a cesnakom.

Krok 4

Na misku položíme jazyk v jednom kuse, na jazyk položíme opražené zemiaky, na zemiaky plátky nakladanej uhorky a červenej cibule.

Krok 5

Na okraj taniera položíme riadok krémového chrenu a na chren poukladáme mini cibuľky. Na vrch šalátu položte majonézu cez dávkovač. Jedlo ozdobíme hlávkovým šalátom, šalátovou zmesou a petržlenovou vňaťou

MIMOchodom

Pre tento šalát je jazyk nakrájaný na tenké plátky pozdĺž a nie naprieč, ako obvykle. Nebudete potrebovať celý jazyk, ale iba stredovú časť. Zvyšok použite na prípravu iného jedla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik