K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 371,96 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 17,17 g/27,33 g/14,11Žiadna tepelná úpravaObčerstvenieŠalátVegetariánstvoNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE240 g vareného hovädzieho jazyka 120 g nakladaných uhoriek 180 g malých varených zemiakov 60 g masla 4 strúčiky cesnaku 40 g majonézy 1 malá červená cibuľa petržlen krémový chren listy rozmarínu konzervovaná perlová cibuľa šalát na ozdobu šalátová zmes na ozdobu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpaný uvarený hovädzí jazyk nakrájame pozdĺžne na plátky po celej dĺžke jazyka.
Krok 2
Nakladané uhorky ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé 0,2-0,3 cm, červenú cibuľu nakrájame na pásiky hrubé 0,2-0,3 cm a opláchneme v studenej vode.
Krok 3
Uvarené zemiaky nakrájame na polovice a opražíme na masle s rozmarínom a cesnakom.
Krok 4
Na misku položíme jazyk v jednom kuse, na jazyk položíme opražené zemiaky, na zemiaky plátky nakladanej uhorky a červenej cibule.
Krok 5
Na okraj taniera položíme riadok krémového chrenu a na chren poukladáme mini cibuľky. Na vrch šalátu položte majonézu cez dávkovač. Jedlo ozdobíme hlávkovým šalátom, šalátovou zmesou a petržlenovou vňaťou
MIMOchodom
Pre tento šalát je jazyk nakrájaný na tenké plátky pozdĺž a nie naprieč, ako obvykle. Nebudete potrebovať celý jazyk, ale iba stredovú časť. Zvyšok použite na prípravu iného jedla.