Snack štvorce s paradajkami

K receptu

Snackové štvorčeky z lístkového cesta sa vždy hodia: môžete ich podávať na večierku pre hostí, priniesť ich do práce a pohostiť kolegov alebo ich jednoducho upiecť cez víkend pre svoju rodinu. Náplň je možné obmieňať podľa vlastného uváženia, naša verzia v stredomorskom štýle sú paradajky, feta a olivy.

zložitosť: ľahko Porcie: 30 varenie: 35 minPekáreňVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 30 PORCIÍ500 g lístkového cesta bez droždia 200–250 g syra (Gouda, eidam) 200 g syra feta 10 cherry paradajok 1/2 šálky olivových lístkov bazalky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vyberte cesto z chladničky vopred a rozmrazte, ak bolo zmrazené.

Krok 2

Paradajky nakrájame na tenké plátky. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, fetu rozdrobíme. Olivy nasekáme nahrubo.

Krok 3

Predhrejte rúru na 200°C. Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 30 štvorcov alebo obdĺžnikov. Prípravky preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie.

Krok 4

Každý štvorec posypeme strúhaným syrom, položíme pár plátkov paradajok a posypeme olivami a fetou. Vložte plechy na pečenie do rúry a pečte štvorce do zlatista, asi 15 minút.

Krok 5

Štvorce ozdobíme lístkami bazalky a podávame teplé alebo úplne vychladené.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik