Solené zelené paradajky s horčicou

K receptu

Lahodný nálev zo zelených paradajok. Môže sa skladovať na chladnom mieste asi dva týždne, ale neskladuje sa, pretože sa rýchlo zje.

zložitosť: ľahko Kalórie: 127,28 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 120 h Pridať. čas: 50 min Použité: 4,37 g/0,84 g/27,99Žiadna tepelná úpravaVečeraVečeraPrázdneObčerstveniePárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍmalé zelené paradajky 5 kg cesnakovej hlavy 2 ks kôpor suché stonky a dáždniky 1 zväzok kyslého cukru 1 šálka soli 0,5 šálky horčičného prášku 50 g zrniek čierneho korenia 1 ČL nového korenia 1 ČL Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky umyjeme a na niekoľkých miestach napicháme špáradlami. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky, kôpor na veľké kúsky. Vložte paradajky do smaltovaného vedra alebo panvice, posypte cesnakom a kôprom.

Krok 2

Soľ a cukor rozpustíme vo vode, pridáme korenie a prevaríme. Po vychladnutí soľanky do nej pridáme horčicu, premiešame a necháme vylúhovať. Keď sa soľanka vyjasní, nalejte ju na paradajky. Navrch položte čistú handričku a ohnite.

Krok 3

Paradajky udržiavajte v teple 2 – 3 dni, potom ich odneste na 3 dni na chladné miesto. A môžete ochutnať. Veľmi chutné s varenými zemiakmi, s mäsovými jedlami a kuracím mäsom, v šalátoch a vinaigrette. Skladujte v chlade.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik