K receptu
Jemne nasolené ryby sú zahrnuté v mnohých liečivých diétach, samozrejme, v primeranom množstve. Mastné kyseliny, ktoré obsahuje, pomáhajú odstraňovať zlý cholesterol z tela a tým znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení. Pre tých, ktorí sa snažia večer veľa nejesť, je tento šalát úplnou alternatívou večere.
zložitosť: ľahko Kalórie: 266,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 24,53 g/10,85 g/17,93ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIEhlávkový šalát – 1 ks kúsky ražného chleba – 4 ks jemne solené filé z lososa – 350 g malé uhorky – 4 ks rasce – 8 g prírodný jogurt – 4 polievkové lyžice. l. semená koriandra – 10 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čierny chlieb nakrájajte na malé kocky a sušte na suchej, vyhrievanej panvici za stáleho miešania 2 minúty.
Krok 2
Kmín a koriander na dresing zohrejte na miernom ohni na suchej panvici 1-2 minúty, rozdrvte v mažiari a zmiešajte s jogurtom.
Krok 3
Šalát rozdelíme na listy a natrháme na veľké kúsky. Filet z lososa a uhorky nakrájame na malé kocky.
Krok 4
Všetky ingrediencie na šalát dáme do šalátovej misy, zalejeme pripravenou zálievkou a premiešame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Namiesto lososa si môžete kúpiť akúkoľvek inú jemne nasolenú rybu – pstruha alebo sleďa. Ešte lepšie, nekupujte to, ale ryby si osoľte sami. Vezmite 2 filety lososa alebo morského pstruha s kožou. Na dno vzduchotesnej nádoby nasypte veľkú hrsť hrubej morskej soli a položte 1 filet kožou nadol. Navrch posypeme soľou zmiešanou s trochou cukru a nadrobno nasekaným kôprom. Položte naň druhý filet kožou nahor a opäť posypte soľou. Stlačte a nechajte 2 dni na chladnom mieste. Potom soľ vytraste a uložte do chladničky.