K receptu
Tento koláč pripomína francúzsky quiche s náplňou zo smotany a vajec. Vo svojej domovine, v Taliansku, sa pripravuje s talianskymi klobáskami salsiccia, my sme však použili obyčajné miešané mleté mäso. Je ideálny na raňajky, obed alebo večeru!
zložitosť: priemer Kalórie: 525,30 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 18,09 g/42,02 g/18,84PekáreňDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE250 g lístkového cesta bez droždia 400 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa 2 veľké paradajky 3 vetvičky bazalky 1 strúčik cesnaku 2 polievkové lyžice. l. strúhaný parmezán 50 g tvrdého syra (Gouda) 2 vajcia 125 ml hustej smotany 3 polievkové lyžice. l. Milkolive olejesoľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
1. Rúru predhrejeme na 220°C. Pracovnú plochu pomúčte a lístkové cesto rozvaľkajte na 33 cm kruh. Cesto popicháme vidličkou a vložíme do rúry na 10 minút.
Krok 2
2. Paradajky nakrájame na stredné kocky. Listy bazalky nakrájajte na tenké plátky. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Syr nastrúhame.
Krok 3
3. Rozohrejte veľkú panvicu s olivovým olejom a opečte na ňom mleté mäso, pričom všetky hrudky rozdrobte vareškou, 8–10 minút. Opečené mleté mäso preložíme do misky, pričom dávame pozor, aby sme na panvici nechali tuk a pustenú mäsovú šťavu. K mletému mäsu pridáme paradajky, cesnak, bazalku, syr a parmezán, soľ a korenie.
Krok 4
4. V inej miske vyšľaháme vajcia, smotanu a mlieko. Túto zmes nalejte do mletého mäsa, dobre premiešajte.
Krok 5
5. Plnku nalejeme do upečeného cesta a vrátime do rúry na ďalších 15 minút. Teplotu rúry znížime na 175°C a pečieme ďalších 10 minút, kým vaječná zmes úplne nestuhne. Hotový koláč vyberte z rúry a nechajte 5-10 minút. Potom nakrájajte a podávajte.
MIMOchodom
V Taliansku sa koláčová náplň vyrába zo surovej klobásy salsiccia.