Thajský hovädzí šalát

K receptu

Najneobvyklejším na tomto šaláte je pikantný ryžový prášok. Dodáva šalátu hustotu a bohatú chuť, pričom zostáva takmer neviditeľný.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minThajská kuchyňaVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 lyžička sladká paprika 1 lyžička. kajenské korenie 1 polievková lyžica. ryža 1 limetka (šťava a kôra) 1 polievková lyžica. rybia omáčka 2 lyžice. voda 1 lyžička cukor 250 g vyprážané alebo pečené mäso 1 veľká uhorka 4 šalotky 1 zväzok mäty 1 zväzok koriandra 1 thajská paprika Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Papriku a kajenské korenie opražte na panvici a vložte do malej misky. V tej istej panvici varte ryžu za častého miešania asi 5 minút. Ryžu ochlaďte a rozdrvte na prášok v mlynčeku na kávu.

Krok 2

Na dresing zmiešame limetkovú šťavu, rybaciu omáčku, vodu, cukor a polovicu opečenej papriky.

Krok 3

Mäso nakrájame na tenké plátky a zmiešame s polovicou dresingu.

Krok 4

Šalotku nakrájame na tenké kolieska, feferónku na kolieska. Natrhajte lístky mäty a oddeľte lístky koriandra od konárov. Pridajte šalotku, papriku a bylinky do misky s mäsom, posypte polovicou ryžového prášku a premiešajte (druhú polovicu si nechajte nabudúce).

Krok 5

Uhorku nakrájame na tenké skosené plátky a poukladáme na tanier. Navrch poukladáme ochutené mäso.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik