K receptu
Najneobvyklejším na tomto šaláte je pikantný ryžový prášok. Dodáva šalátu hustotu a bohatú chuť, pričom zostáva takmer neviditeľný.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minThajská kuchyňaVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 lyžička sladká paprika 1 lyžička. kajenské korenie 1 polievková lyžica. ryža 1 limetka (šťava a kôra) 1 polievková lyžica. rybia omáčka 2 lyžice. voda 1 lyžička cukor 250 g vyprážané alebo pečené mäso 1 veľká uhorka 4 šalotky 1 zväzok mäty 1 zväzok koriandra 1 thajská paprika Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku a kajenské korenie opražte na panvici a vložte do malej misky. V tej istej panvici varte ryžu za častého miešania asi 5 minút. Ryžu ochlaďte a rozdrvte na prášok v mlynčeku na kávu.
Krok 2
Na dresing zmiešame limetkovú šťavu, rybaciu omáčku, vodu, cukor a polovicu opečenej papriky.
Krok 3
Mäso nakrájame na tenké plátky a zmiešame s polovicou dresingu.
Krok 4
Šalotku nakrájame na tenké kolieska, feferónku na kolieska. Natrhajte lístky mäty a oddeľte lístky koriandra od konárov. Pridajte šalotku, papriku a bylinky do misky s mäsom, posypte polovicou ryžového prášku a premiešajte (druhú polovicu si nechajte nabudúce).
Krok 5
Uhorku nakrájame na tenké skosené plátky a poukladáme na tanier. Navrch poukladáme ochutené mäso.