Uhorkové kari s kešu orieškami

K receptu

Dusené uhorky nie sú kuchárskym vtipom, ale obyčajným ázijským jedlom. Veľmi dobre sa podáva s ryžou alebo nekvaseným chlebom. Ak chcete, môžete pikantnosť pokrmu zvýšiť pridaním mletej červenej čili papričky podľa chuti.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minDusenie, chradnutieázijská kuchyňaIndická kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g čerstvých uhoriek 60-70 g pražených kešu orieškov 2 strúčiky cesnaku 1 malá šalotka 2 cm koreň čerstvého zázvoru 1 zelené čili malý zväzok koriandra 3 polievkové lyžice. l. kokosové mlieko 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej 1 lyžička. kari 0,3 lyžičky zmes korenia garam masala 0,5 lyžičky. horčičné semienka štipka mletej soli kurkumy Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpajte uhorky, nakrájajte na stredné kocky, pridajte soľ. Orechy, cibuľu, papriku, cesnak a koriandr nasekáme nadrobno.

Krok 2

Zohrejte olej na strednom ohni, po 30 sekundách pridajte horčičné semienka. – cibuľa, cesnak, kari, garam masala a kurkuma, smažíme 1 minútu.

Krok 3

Po 20 sekundách pridajte kešu a uhorky. všetko premiešajte, nalejte do kokosového mlieka, znova premiešajte a odstráňte z tepla. Zmiešajte s koriandrom a podávajte horúce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik