K receptu
Dusené uhorky nie sú kuchárskym vtipom, ale obyčajným ázijským jedlom. Veľmi dobre sa podáva s ryžou alebo nekvaseným chlebom. Ak chcete, môžete pikantnosť pokrmu zvýšiť pridaním mletej červenej čili papričky podľa chuti.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minDusenie, chradnutieázijská kuchyňaIndická kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g čerstvých uhoriek 60-70 g pražených kešu orieškov 2 strúčiky cesnaku 1 malá šalotka 2 cm koreň čerstvého zázvoru 1 zelené čili malý zväzok koriandra 3 polievkové lyžice. l. kokosové mlieko 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej 1 lyžička. kari 0,3 lyžičky zmes korenia garam masala 0,5 lyžičky. horčičné semienka štipka mletej soli kurkumy Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpajte uhorky, nakrájajte na stredné kocky, pridajte soľ. Orechy, cibuľu, papriku, cesnak a koriandr nasekáme nadrobno.
Krok 2
Zohrejte olej na strednom ohni, po 30 sekundách pridajte horčičné semienka. – cibuľa, cesnak, kari, garam masala a kurkuma, smažíme 1 minútu.
Krok 3
Po 20 sekundách pridajte kešu a uhorky. všetko premiešajte, nalejte do kokosového mlieka, znova premiešajte a odstráňte z tepla. Zmiešajte s koriandrom a podávajte horúce.