Základný peeling
K receptu
Kroviny je možné pripraviť pomocou metód za studena a teploty. Rovnako ako víno, aj peeling sa nekazí, ale vo fľaši krásne „starne“. Môžete ho skladovať 5–6 rokov, počas ktorých bude chuť bohatšia. Scrub sa najlepšie správajú v kokteiloch s ľadom, pri nízkych teplotách odhaľujú všetku svoju sviežosť a ovocnosť.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 24 hodínPrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 diel ovocia alebo bobuľového ovocia 1 diel jablčného alebo vínneho octu 1 diel cukru, korenín a byliniek podľa chuti (ale nie viac ako 1 polievková lyžica na 1 liter peelingu) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Metóda varenia za studena. Umyté a nakrájané bobuľové ovocie, ovocie a bylinky posypeme cukrom, prikryjeme a necháme 24 hodín stáť pri izbovej teplote, aby pustili šťavu.
Krok 2
Vložte všetok obsah do pohára alebo fľaše so širokým hrdlom. Voľne uzatvorte (môžete po vzore domácich tinktúr dať na vrch plastové viečko alebo gumenú rukavicu). Skúste to raz za 2-3 dni, aby ste mohli výsledok upraviť (pridať cukor, ubrať koreniny a pod.).
Krok 3
Po 2-4 týždňoch sceďte, nalejte do fľaše a pevne uzavrite.
Krok 4
Spôsob varenia pri teplote. V hrnci zmiešame ocot a cukor a za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
Krok 5
Pridajte ovocie/bobule, bylinky a korenie. Zmes zahrejte na miernom ohni, aby vznikol ovocný sirup.
Krok 6
Zmes ochlaďte a prejdite cez dvojitú vrstvu gázy. Nalejte do sklenenej nádoby alebo fľaše, dobre uzavrite a pred použitím nechajte zmes 2-4 dni odležať v chladničke.