Zber záhradných byliniek na zimu
K receptu
Ak pestujete zeleň vo svojej záhrade, pravdepodobne ste sa stretli s problémom, keď je zelene veľa a nemáte čas ju zjesť, prerastie a začne kvitnúť. Aby vaše úsilie nevyšlo nazmar, odporúčame pripraviť sa na zimu zo záhradnej zelene. Zelenina tak nepríde nazmar a v zime bude čo pridať do polievky.
zložitosť: ľahko Kalórie: 24,98 kcal/porcia Porcie: 40 varenie: 30 min Použité: 1,81 g/0,25 g/4,14KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 40 PORCIÍzeler zelený – 1 kg soľ – 400 g petržlen (zelený) – 1 kg feferónky – 2 ks sladká paprika – 1 ks. veľký kôpor (zelený) – 1 kg Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Petržlen, kôpor a zeler dôkladne umyte v studenej vode a osušte na obrúskoch.
Krok 2
Nakrájajte zeleň. Papriky umyjeme, zbavíme jadierok a stopiek a nakrájame na tenké plátky. Všetko dobre premiešajte vo veľkej miske. Pridajte soľ a znova premiešajte. Zmes pevne vložte do sterilizovaných pohárov, prikryte papierom a zviažte špagátom. Uchovávajte v chlade.