K receptu
Adjika s jablkami Kyjevský štýl je venovaný milovníkom pikantných omáčok. Toto je veľmi jemná verzia tradičnej gruzínskej zmesi korenia a feferóniek, čo je veľmi úžasné, pretože adjika s jablkami sa dá jednoducho natrieť na toast a jesť s potešením bez toho, aby ste premýšľali o dôsledkoch. Ideálne ako občerstvenie! Ale ak chcete, môžete túto omáčku urobiť pikantnejšou tak, že semienka necháte v strukoch alebo ich pridáte do zmesi. Navrhovaná verzia adjiky s jablkami sa nám však zdá najoptimálnejšia: mierne jemná, mierne korenistá a veľmi chutná.
zložitosť: priemer Kalórie: 237,18 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 3,42 g / 4,74 g / 45,27Omáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEparadajky – 400 g červená paprika – 2 ks stredne veľké mrkvy – 2 ks kyslé jablká – 2 ks feferónky – 2 ks cesnak – 1 hlava cukor – 100 g zmes korenia pre adjiku – 3 polievkové lyžice. l.soľ – 1 štipka zelenej bazalky – 2 vetvičky rastlinného oleja – 15 ml Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte zeleninu a ovocie na adjiku s jablkami na spôsob Kyjeva. Paradajky odrežte priečne od základne stopky. Potom vložte do vriacej vody a podržte 1 minútu.
Krok 2
Paradajky opatrne vyberte do cedníka dierovanou lyžicou a nechajte mierne vychladnúť. Ošúpte, každú prekrojte na polovicu a odstráňte semienka. Nasekajte dužinu nožom. Preložíme do hrnca.
Krok 3
Papriky vložte na 1 minútu do vriacej vody, potom vyberte dierovanou lyžicou a ošúpte. Nakrájajte na polovice a odstráňte stonku a semená. Dužinu nahrubo nasekajte a pridajte do panvice s paradajkami (uvarí sa v nej adjika Kyjev).
Krok 4
Mrkvu dôkladne umyte a ošúpte. Jablká nakrájajte na polovice, potom odstráňte šupku a semená. Mrkvu a jablká nahrubo nakrájajte a pridajte do panvice k paprike a paradajkám.
Krok 5
Lusky feferónky nakrájajte na polovice a odstráňte semienka (takže chuť adžiky bude stredne pikantná). Ošúpeme strúčiky cesnaku a každý nasekáme nahrubo. Preložíme na panvicu s ostatnou zeleninou a jablkami.
Krok 6
Panvicu s pripravenými ingredienciami položte na vysoký oheň a za stáleho miešania priveďte do varu. Potom zatvorte. Znížte teplotu a varte adjiku s jablkami 20 minút za občasného miešania.
Krok 7
Pridajte cukor, korenie a soľ podľa chuti. Adjiku premiešajte, znova priveďte do varu a odstráňte z tepla. Necháme vychladnúť do vlažného, potom precedíme cez hrubé sitko.
Krok 8
Z vetvičiek bazalky odstráňte lístky a nasekajte ich veľmi jemne. Pridajte bazalku do pripravenej adjiky, nalejte do rastlinného oleja a znova premiešajte. Môže sa podávať na stôl s vyprážaným alebo pečeným mäsom, zemiakmi alebo ryžou.
UŽITOČNÉ RADY
Adjika s jablkami Kyjevský štýl sa dá pripraviť na zimu. V tomto prípade horúcu omáčku nalejte do pripravených čistých 0,3–0,5 litrových pohárov (bez byliniek), prikryte viečkami a sterilizujte 15 minút. Zrolujte, otočte a nechajte vychladnúť.
MIMOchodom
Slivkové paradajky sú ideálne na prípravu adjiky s kyjevskými jablkami: ich dužina je dosť hustá a mäsitá, takže dodá omáčke správnu konzistenciu.