Broskyňový kompót
K receptu
Aké pekné je v zime otvoriť pohár s broskyňovým kompótom, vdychovať jeho vôňu a vychutnať si nádhernú chuť slnečného ovocia.
zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 40 minVareniePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ1 kg broskýň 1 pomaranč 1 pohár cukru, najlepšie hnedého Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pomaranč umyte kefou a odstráňte kôru zo stužiek. Vytlačte šťavu z pomaranča.
Krok 2
Broskyne nakrájajte na štvrtiny a odstráňte kôstky.
Krok 3
Do hrnca pridajte cukor a kôru k broskyniam, nechajte 20 minút postáť, zalejte 1,5 litrom studenej vody, priveďte do varu, odstavte z ohňa.
Krok 4
Nalejte pomarančový džús, vložte do sterilizovaných pohárov a úplne vychladnúť. Pred podávaním nechajte vychladnúť.