Bylinná soľ na zeleninu
K receptu
S touto soľou je dobré piecť napríklad baklažány a sladkú papriku: baklažány nakrájajte na vrstvy hrubé 2 cm, papriku nakrájajte na štvrtiny, zbavte stopiek, semienok a priečok. Zeleninu pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou, položte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 200 °C asi 20 minút. Podávajte horúce alebo studené.
zložitosť: ľahko Porcie: 250 varenie: 10 minBlenderPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 250 PORCIÍ200 g strednej morskej soli 1 polievková lyžica. l. cesnakový prášok 1 lyžička. sušená bazalka, oregano a tymián Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Suché bylinky rozdrvte v mlynčeku na kávu alebo mixéri na prášok.
Krok 2
Zmiešajte soľ s cesnakom a bylinkami. Nechajte lúhovať 1-2 dni. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.