K receptu
Ak bežný zeleninový šalát doplníte konzervovanou fazuľou, okamžite sa zmení na zdravé a uspokojujúce jedlo.
zložitosť: ľahko Kalórie: 247,18 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 8,48 g/13,32 g/23,39ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE450 g varenej alebo konzervovanej červenej fazule 1 stredná uhorka 5 cherry paradajok 1 zväzok koriandra 1 stredná červená sladká cibuľa 3 polievkové lyžice. l. olivový olej 1 limetka alebo polovica citróna 1 lyžička. horčica 1 strúčik cesnaku 1 lyžička. sumach mleté čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fazuľu z konzervy prepláchneme v studenej vode a scedíme v cedníku. Preložíme do misky. Uhorku nakrájajte na stredné kocky, paradajky nakrájajte na polovicu. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na stredné kocky. Jemne nakrájajte koriandr. Pridajte zeleninu a bylinky k fazuli a premiešajte.
Krok 2
Cesnak rozdrvte nožom, ošúpte a nakrájajte veľmi jemne, potom rozdrvte na pastu. V malej miske zmiešajte cesnak, limetkovú šťavu, olivový olej, horčicu, sumach, soľ a korenie a dobre prešľahajte.
Krok 3
Zálievkou prelejeme šalát, premiešame a dáme na 30 minút do chladničky. V prípade potreby pridajte soľ a korenie, premiešajte a podávajte.