Cuketa v omáčke z paradajok a pečenej papriky

K receptu

Lahodná cuketa dusená v omáčke z paradajok a pečenej papriky, s provensálskymi bylinkami, petržlenovou vňaťou a štipľavou paprikou, vhodná ku všetkému: k mäsu, rybe, alebo len tak s krajcom chleba.

zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 25 min Pridať. čas: 20 minRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutieRaňajkyVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍcuketa nakrájaná na kocky 3 ks paradajky z konzervy v plechovke bez šupky, 200 cibule nakrájaná na kocky 1 ks nakrájaná petržlenová vňať 2 PL pálivá paprika 0,5 ČL bylinky 0,5 ČL soľ korenie cukor Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zapnite rúru a nastavte ju na 230 C. Papriky poukladajte na alobalom vystlaný plech, posypte soľou a korením a vložte do rúry na 20 minút alebo viac, kým sa šupky nezuhoľnajú. Papriky po vybratí pevne zabaľte do tej istej fólie a nechajte 5 minút pôsobiť, potom ošúpte a vykostite dužinu a rozdrvte na hladké pyré.

Krok 2

V strednom hrnci zohrejte olej na strednom ohni, pridajte cibuľu a cesnak a varte, kým cibuľa nie je priehľadná. Pridajte cuketu a smažte ďalších 5 minút.

Krok 3

Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, paprikové pyré a dochutíme provensálskymi bylinkami, soľou, korením a cukrom, pridáme papriku podľa chuti a potom dusíme na miernom ohni 20 minút, alebo kým cuketa nezmäkne.

Krok 4

Poukladáme na taniere, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik