K receptu
Lahodná cuketa dusená v omáčke z paradajok a pečenej papriky, s provensálskymi bylinkami, petržlenovou vňaťou a štipľavou paprikou, vhodná ku všetkému: k mäsu, rybe, alebo len tak s krajcom chleba.
zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 25 min Pridať. čas: 20 minRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutieRaňajkyVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍcuketa nakrájaná na kocky 3 ks paradajky z konzervy v plechovke bez šupky, 200 cibule nakrájaná na kocky 1 ks nakrájaná petržlenová vňať 2 PL pálivá paprika 0,5 ČL bylinky 0,5 ČL soľ korenie cukor Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zapnite rúru a nastavte ju na 230 C. Papriky poukladajte na alobalom vystlaný plech, posypte soľou a korením a vložte do rúry na 20 minút alebo viac, kým sa šupky nezuhoľnajú. Papriky po vybratí pevne zabaľte do tej istej fólie a nechajte 5 minút pôsobiť, potom ošúpte a vykostite dužinu a rozdrvte na hladké pyré.
Krok 2
V strednom hrnci zohrejte olej na strednom ohni, pridajte cibuľu a cesnak a varte, kým cibuľa nie je priehľadná. Pridajte cuketu a smažte ďalších 5 minút.
Krok 3
Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, paprikové pyré a dochutíme provensálskymi bylinkami, soľou, korením a cukrom, pridáme papriku podľa chuti a potom dusíme na miernom ohni 20 minút, alebo kým cuketa nezmäkne.
Krok 4
Poukladáme na taniere, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.