K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 cukety 1 dlhá uhorka 1 koreň zeleru hrsť nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate alebo lístkov bazalky sójová omáčka citrónová šťava Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu a uhorku nakrájame pomocou noža na dlhé stužky. Zeleninovú dužinu orežte až po semienka. Pripravené suroviny preložíme do misky.
Krok 2
Koreň zeleru ošúpeme a nakrájame na dlhé prúžky. Pridajte ju k zelenine spolu s hrsťou jemne nasekanej petržlenovej vňate alebo lístkov bazalky.
Krok 3
Dochutíme sójovou omáčkou a citrónovou šťavou. Premiešame a necháme 30 minút postáť. Podávame s grilovanými veľkými krevetami.
MIMOchodom
Koreň zeleru možno blanšírovať vo vriacej vode asi 20 sekúnd, potom preniesť do ľadovej vody, vysušiť a použiť do šalátu.