K receptu
Jasná jesenná kastról, je lepšie si vybrať husté paradajky a ostrý syr
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 minBlenderRúraŽiadna tepelná úpravaPraženiePečeniefrancúzska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ3 kusy cukety 6 kusov veľkých paradajok 1 veľká cibuľa 4-5 polievkových lyžíc. l olivový olej 3 vajcia 100 g strúhaného syra (voliteľný ostrý syr) 1 ČL cukru 3 ČL tuku kyslá smotana aromatické korenisté bylinky 2 ks. cesnak soľ korenie 1 ČL údenej papriky (voliteľné) 1 ČL ghee Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu a polovicu cibule nakrájame na malé kocky.
Krok 2
Zahrejte olivový olej a ghee, opečte najprv cibuľu, potom cuketu spolu s cibuľou. Zeleninu opekajte na miernom ohni 10 minút, pridajte soľ, korenie, pridajte trochu vody, ak sa všetka zeleninová šťava odparila. Zeleninu precedíme od tekutiny a oleja v sitku.
Krok 3
Vajíčko rozšľaháme so soľou a kyslou smotanou, zmes pridáme k zelenine, pridáme syr. Zmes rovnomerne rozložíme do vymastenej zapekacej misy.
Krok 4
Pečieme v závislosti od výšky panvice 25-40 minút, kým nie je tyčinka suchá
Krok 5
Omáčka: paradajky oblanšírujte a ošúpte. Zeleň pomelieme s cesnakom Z paradajok vyberieme semienka, precedíme čo najviac tekutiny, dužinu nakrájame na kocky a zvyšnú cibuľu tiež na kocky.
Krok 6
Opečte cibuľu do zlatista. Cibuľu, bylinky, údenú papriku, cukor a paradajkovú dužinu dáme do mixéra a rozdrvíme na omáčku. Horúci cuketový kastról obložíme syrom s paradajkovou omáčkou a podávame.