K receptu
Čo môže byť lepšie v chladnom a vlhkom dni ako útulná a chutná večera? Toto jedlo je presne také! Podávajú ho v írskych krčmách a vedia, ako poraziť nepriaznivé počasie. Podávajte guláš s pohárom piva.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 h 10 minDusenie, chradnutieHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE8 párkov na vyprážanie 200 g perličkového jačmeňa 400 g konzervovaných drvených paradajok 1 stredná cibuľa 2 stredné mrkvy 2 stonkový zeler 1 bobkový list 4 vetvičky tymiánu 2 strúčiky cesnaku 1 ČL. semienka feniklu štipka sušených chilli vločiek 500 ml vývaru alebo vody kôra z 1 citróna olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeleninu ošúpeme. Cibuľu nakrájame na veľké kocky. Zeler nakrájame na kúsky dlhé 3,5–4 cm. Nakrájajte cesnak.
Krok 2
Zohrejte olivový olej v širokom, ťažkom hrnci alebo panvici na strednom ohni. Pridajte párky a varte za občasného otáčania 8–10 minút. Preložíme na tanier.
Krok 3
Pridajte cibuľu, mrkvu, zeler, bobkový list a vetvičky tymiánu. Smažte 7-10 minút. Potom pridajte cesnak, rozdrvené feniklové semienka a čili vločky a varte ďalšie 2 minúty.
Krok 4
Obsah panvice preložíme do hrnca, pridáme krupicový jačmeň, paradajky a citrónovú kôru. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Vráťte párky do panvice, znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a dusíme 45 minút, kým nezmäknú. V prípade potreby v polovici varenia pridajte ešte trochu vývaru alebo vody. Na konci pridajte soľ a korenie.