Dusíme s klobásami a jačmeňom

K receptu

Čo môže byť lepšie v chladnom a vlhkom dni ako útulná a chutná večera? Toto jedlo je presne také! Podávajú ho v írskych krčmách a vedia, ako poraziť nepriaznivé počasie. Podávajte guláš s pohárom piva.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 h 10 minDusenie, chradnutieHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE8 párkov na vyprážanie 200 g perličkového jačmeňa 400 g konzervovaných drvených paradajok 1 stredná cibuľa 2 stredné mrkvy 2 stonkový zeler 1 bobkový list 4 vetvičky tymiánu 2 strúčiky cesnaku 1 ČL. semienka feniklu štipka sušených chilli vločiek 500 ml vývaru alebo vody kôra z 1 citróna olivový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zeleninu ošúpeme. Cibuľu nakrájame na veľké kocky. Zeler nakrájame na kúsky dlhé 3,5–4 cm. Nakrájajte cesnak.

Krok 2

Zohrejte olivový olej v širokom, ťažkom hrnci alebo panvici na strednom ohni. Pridajte párky a varte za občasného otáčania 8–10 minút. Preložíme na tanier.

Krok 3

Pridajte cibuľu, mrkvu, zeler, bobkový list a vetvičky tymiánu. Smažte 7-10 minút. Potom pridajte cesnak, rozdrvené feniklové semienka a čili vločky a varte ďalšie 2 minúty.

Krok 4

Obsah panvice preložíme do hrnca, pridáme krupicový jačmeň, paradajky a citrónovú kôru. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Vráťte párky do panvice, znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a dusíme 45 minút, kým nezmäknú. V prípade potreby v polovici varenia pridajte ešte trochu vývaru alebo vody. Na konci pridajte soľ a korenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik