Džem z lesných jahôd

Džem z lesných jahôd

Džem z lesných jahôd K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 4390,00 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 13:00 Použité: 8,00 g/4,00 g/1072,00VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg jahôd 1 kg cukru 150-200 ml vody (v závislosti od stupňa zrelosti bobúľ) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Roztrieďte jahody, odstráňte sepaly. Vložte bobule do hrnca a pridajte cukor, nechajte 6-8 hodín.

Krok 2

Nalejte vodu do panvice a položte panvicu na oheň. Za jemného miešania priveďte do varu. Varte na miernom ohni 5 minút, odstráňte z tepla a zbavte peny. Nechajte džem 5 hodín, džem bude aromatickejší a bobule si zachovajú svoj tvar.

Krok 3

Dajte džem späť na oheň a varte 30 minút. po prevarení. Pripravenosť sirupu skontrolujte kvapnutím kvapky na studený tanierik.

Krok 4

Džem ochlaďte a vložte do sterilných pohárov.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik