Džem z lesných jahôd
K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 4390,00 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 13:00 Použité: 8,00 g/4,00 g/1072,00VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg jahôd 1 kg cukru 150-200 ml vody (v závislosti od stupňa zrelosti bobúľ) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Roztrieďte jahody, odstráňte sepaly. Vložte bobule do hrnca a pridajte cukor, nechajte 6-8 hodín.
Krok 2
Nalejte vodu do panvice a položte panvicu na oheň. Za jemného miešania priveďte do varu. Varte na miernom ohni 5 minút, odstráňte z tepla a zbavte peny. Nechajte džem 5 hodín, džem bude aromatickejší a bobule si zachovajú svoj tvar.
Krok 3
Dajte džem späť na oheň a varte 30 minút. po prevarení. Pripravenosť sirupu skontrolujte kvapnutím kvapky na studený tanierik.
Krok 4
Džem ochlaďte a vložte do sterilných pohárov.