Grilovaný zeleninový bisque

K receptu

Táto polievka je absolútne jednoduchá na prípravu, chutná studená aj teplá, sortiment zeleniny si môžete obmieňať podľa ročného obdobia a osobnej chuti.

zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 20 minBlenderRúraKuchynský robotVarenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍtekvica (akákoľvek odroda podľa chuti) 400 cukiet 300 veľkých cibúľ 1 ks baklažán 200 g veľké paradajky 6 ks červená paprika 2 ks cukor 1 polievková lyžica smotanového syra (voliteľné) 200 g mrkvy 250 nasekanej thundermarine 1 čajová lyžička lístkov tymiánu 1,5 čajovej lyžičky zeleninový vývar 1 olej 4 lyžice soľ čierne korenie nasekané zelené feferónky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru vyhrejeme na 220 Cº. Mrkvu, cesnak, cibuľu, tekvicu ošúpeme a nakrájame na plátky (najlepšie približne rovnakej veľkosti). Cibuľu a papriku nakrájame na 4 časti, paradajky na polovicu. Všetku zeleninu dáme do hlbokej veľkej misy, posypeme cukrom, korením, zalejeme olejom, pridáme rozmarín a tymián a opatrne premiešame.

Krok 2

Zeleninu položte na plech na pečenie (v prípade potreby použite 2 plechy na pečenie) alebo do tepelne odolnej plytkej nádoby. Zeleninu vložte do rúry na približne 40 minút, pričom počas tejto doby 1-2 krát premiešajte (ak tento čas nestačí na to, aby bola zelenina hotová, predĺžte čas pečenia o ďalších 10 minút).

Krok 3

Vyberte zeleninu z rúry a presuňte ju do hrnca. Pridáme horúcu vodu alebo vývar, prevaríme, znížime teplotu, prikryjeme a necháme dusiť asi 15-20 minút. Polievku vlejeme do mixéra a rozmixujeme.

Krok 4

Polievku precedíme cez sitko a vlejeme späť do panvice. Osolíme, pridáme štipľavé a čierne korenie a zapálime. Za občasného miešania necháme na miernom ohni dusiť asi 5 minút.

Krok 5

Polievku nalejeme do misiek. Podávajte pridaním 1-2 polievkových lyžíc do každej porcie. smotanový syr (ak je to potrebné) a nasekané bylinky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik