Jarabina z arónie a kyslých jabĺk

Jarabina z arónie a kyslých jabĺk

Jarabina z arónie a kyslých jabĺk K receptu

V tomto nápoji sa dá arónia nahradiť bežnou, ale s aróniou bude chutiť lepšie.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 50 minVareniePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 fľaša (0,75 l) vodka 400 g arónia 400 g kyslých jabĺk (ideálna je Antonovka) 4 polievkové lyžice. l. med 200 g cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jarabinu ošúpeme od stoniek a konárov a osušíme. Jablká prekrojíme na polovice, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky.

Krok 2

Varte 1 liter vody, pridajte do nej cukor a uvarte sirup. Do sirupu pridajte bobule, varte 5 minút, potom pridajte plátky jabĺk, varte ďalších 5 minút.

Krok 3

Ovocie v sirupe ochlaďte a preneste spolu so sirupom do fľaše alebo pohára. Nalejte vodku a premiešajte. Pevne uzavrite a skladujte na teplom a tmavom mieste po dobu 1 mesiaca.

Krok 4

Scedíme, pridáme med, opäť uzatvoríme a necháme ešte týždeň.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik