Jarabina z arónie a kyslých jabĺk
K receptu
V tomto nápoji sa dá arónia nahradiť bežnou, ale s aróniou bude chutiť lepšie.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 50 minVareniePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 fľaša (0,75 l) vodka 400 g arónia 400 g kyslých jabĺk (ideálna je Antonovka) 4 polievkové lyžice. l. med 200 g cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jarabinu ošúpeme od stoniek a konárov a osušíme. Jablká prekrojíme na polovice, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky.
Krok 2
Varte 1 liter vody, pridajte do nej cukor a uvarte sirup. Do sirupu pridajte bobule, varte 5 minút, potom pridajte plátky jabĺk, varte ďalších 5 minút.
Krok 3
Ovocie v sirupe ochlaďte a preneste spolu so sirupom do fľaše alebo pohára. Nalejte vodku a premiešajte. Pevne uzavrite a skladujte na teplom a tmavom mieste po dobu 1 mesiaca.
Krok 4
Scedíme, pridáme med, opäť uzatvoríme a necháme ešte týždeň.