Klasický recept na jahodový džem s balzamikovým octom
K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 8 hodínVarenieRaňajkyDezertPrázdnePárty, bufetnarodeninyDovolenka detíINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg jahôd 1 kg cukru 120 ml balzamikového octu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jahody pretrieďte a odrežte stopky.
Krok 2
Je vhodné neumývať bobule, ale jednoducho ich utrieť vlhkou handričkou.
Krok 3
Nalejte bobule do širokej misy. Pridajte cukor a nechajte 8 hodín na chladnom mieste.
Krok 4
Potom položte jahody a cukor na strednú teplotu. Nalejte ocot do bobúľ, priveďte do varu a zvýšte oheň, aby sa kvapalina odparila. Jahody povarte 5 minút.
Krok 5
Výsledný džem neustále miešajte, aby sa nepripálil, pričom penu zbierajte.
Krok 6
Rozdeľte džem do sterilizovaných pohárov a podľa potreby uzavrite.