Klasický recept na jahodový džem s balzamikovým octom

Klasický recept na jahodový džem s balzamikovým octom

Konzervovanie K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 8 hodínVarenieRaňajkyDezertPrázdnePárty, bufetnarodeninyDovolenka detíINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg jahôd 1 kg cukru 120 ml balzamikového octu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jahody pretrieďte a odrežte stopky.

Krok 2

Je vhodné neumývať bobule, ale jednoducho ich utrieť vlhkou handričkou.

Krok 3

Nalejte bobule do širokej misy. Pridajte cukor a nechajte 8 hodín na chladnom mieste.

Krok 4

Potom položte jahody a cukor na strednú teplotu. Nalejte ocot do bobúľ, priveďte do varu a zvýšte oheň, aby sa kvapalina odparila. Jahody povarte 5 minút.

Krok 5

Výsledný džem neustále miešajte, aby sa nepripálil, pričom penu zbierajte.

Krok 6

Rozdeľte džem do sterilizovaných pohárov a podľa potreby uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik