K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1KonzervovanieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU3/4 plechovky paradajok 1/4 uhorky 2 klinčeky 5 hrášok nového korenia 8 hrášok čierneho korenia feferónka (1/4 dielu) hlavička cesnaku (nakrájaná) 2 dáždniky kôpor cukor ocot 9% Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
3/4 paradajok a 1/4 uhoriek dáme do sterilizovanej 3-litrovej nádoby, okoreníme podľa chuti: 2 dáždniky kôpru, hlavička cesnaku (nasekaná), horká kapia (1/4), 8 zrniek čierneho korenia, 5 hrášok z nového korenia, 2 klinčeky.
Krok 2
Nalejte vriacu vodu do nádoby so zeleninou.
Krok 3
Po 10 minútach scedíme vodu cez zaváracie viečko s otvormi a privedieme do varu.
Krok 4
Do marinády pridajte 2 zarovnané lyžice soli a 2-6 lyžíc cukru.
Krok 5
Paradajky a uhorky zalejeme vriacou marinádou, na vrch nalejeme 2 polievkové lyžice. l. 9% ocot, zrolovať.
Krok 6
Poháre postavte hore dnom a prikryte prikrývkou.