K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1VarenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUbylinky a koreniny uhorky aspirín 1 liter vody 2 polievkové lyžice. l. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dno panvice dáme nasekané bylinky a koreniny: kôpor, estragón, ľubovník, cesnak, feferónku, listy ríbezlí, čerešne, chren (možno použiť aj samotný chren).
Krok 2
Na vrch položte uhorky, posypte korením.
Krok 3
Nalejte soľanku: na 1 liter vody – 2 neúplné polievkové lyžice soli.
Krok 4
Prikryjeme veľkým tanierom a zľahka ho zatlačíme závažím, aby uhorky neplávali. Uchovávajte v izbových podmienkach 3 dni.
Krok 5
Preceďte soľanku. Varte.
Krok 6
Uhorky s korením vložte do sterilných pohárov. Zalejeme vriacou soľankou.
Krok 7
Poháre s uhorkami a horúcou soľankou na sterilizáciu vložte do hrnca s vriacou vodou (hladina vody je po vešiaky pohárov).
Krok 8
Sterilizujte 1-litrové nádoby po dobu 5 minút. Pred dokončením sterilizácie vložte 2/3 tablety aspirínu do nádoby pod vekom. Namiesto aspirínu môžete použiť menej ako polievkovú lyžicu 6-9% octu alebo 1/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej na 1 litrovú nádobu.
Krok 9
Zrolovať. Nádobami trochu potraste, aby sa aspirín rozpustil a rozdelil. Položte ho hore nohami.