Konzervované uhorky

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1VarenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUbylinky a koreniny uhorky aspirín 1 liter vody 2 polievkové lyžice. l. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na dno panvice dáme nasekané bylinky a koreniny: kôpor, estragón, ľubovník, cesnak, feferónku, listy ríbezlí, čerešne, chren (možno použiť aj samotný chren).

Krok 2

Na vrch položte uhorky, posypte korením.

Krok 3

Nalejte soľanku: na 1 liter vody – 2 neúplné polievkové lyžice soli.

Krok 4

Prikryjeme veľkým tanierom a zľahka ho zatlačíme závažím, aby uhorky neplávali. Uchovávajte v izbových podmienkach 3 dni.

Krok 5

Preceďte soľanku. Varte.

Krok 6

Uhorky s korením vložte do sterilných pohárov. Zalejeme vriacou soľankou.

Krok 7

Poháre s uhorkami a horúcou soľankou na sterilizáciu vložte do hrnca s vriacou vodou (hladina vody je po vešiaky pohárov).

Krok 8

Sterilizujte 1-litrové nádoby po dobu 5 minút. Pred dokončením sterilizácie vložte 2/3 tablety aspirínu do nádoby pod vekom. Namiesto aspirínu môžete použiť menej ako polievkovú lyžicu 6-9% octu alebo 1/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej na 1 litrovú nádobu.

Krok 9

Zrolovať. Nádobami trochu potraste, aby sa aspirín rozpustil a rozdelil. Položte ho hore nohami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik