K receptu
Rovnako ako všetky ostatné morské plody, krevety sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí sú nútení držať diétu. Napriek tomu, že obsahujú veľké množstvo ľahko stráviteľných bielkovín, sú veľmi nízkokalorické. A to je to, čo potrebujete! Na tento šalát potrebujete iba dokonale čerstvú mliečnu kukuricu: jej zrná sú takmer biele, s jemným žltým odtieňom a ak na ne stlačíte, zo zŕn vystrekne mliečna šťava. Stará žltá kukurica bude trvať dlho, kým sa uvarí, ale túto stačí zľahka opražiť.
zložitosť: priemer Kalórie: 308,00 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 10 min Pridať. čas: 20 minGril/BBQPraženieVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 veľké klasy mliečnej kukurice 1 veľká červená cibuľa 12 veľkých surových kreviet 200 g cherry paradajok 4 vetvičky bazalky 3 polievkové lyžice. l. extra panenský olivový olej 1 lyžička. mletý paprikizol, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z kukuričných klasov nožom odrežte jadrá. Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Zahrejte 1 polievkovú lyžičku v hrnci. l. olej a 5 až 7 minút orestujte cibuľu a kukuričné zrná do mäkka.
Krok 2
Paradajky nakrájajte na polovicu. Bazalku rozdeľte na listy a nakrájajte na tenké plátky (stopky nie sú potrebné).
Krok 3
Ošúpte krevety zo škrupín, urobte rez na chrbte a odstráňte črevnú žilu.
Krok 4
Zvyšný olej zmiešame so soľou, paprikou a čiernym korením v miske. Pridajte krevety a dobre premiešajte. Potom smažte na grile alebo panvici 2 minúty. na každej strane.
Krok 5
V miske skombinujte pražené kukuričné zrná s cibuľou, paradajkami a bazalkou. Dochutíme soľou a korením. Rozdeľte na taniere a navrch položte 3 krevety.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Mimo sezóny môžete do tohto jedla, samozrejme, použiť mrazené kukuričné zrná, po zaliatí vriacou vodou. Ale v auguste-septembri, keď na juhu našej krajiny dozrievajú čerstvé klasy, využite chvíľu a urobte všetko podľa receptu.