Kyslá kapusta s brusnicami

Kyslá kapusta s brusnicami

Kyslá kapusta s brusnicami, Záhodník3876.jpgKyslá kapusta s brusnicami, Záhodník3876.jpg K receptu

Ak ste ešte neskúsili pripraviť kyslú kapustu s brusnicami, určite to skúste. Kyslá bobuľka nielenže dodá tradičnému jedlu zaujímavú chuť, ale obohatí ho aj o ďalšiu dávku vitamínu C, ktorý je dôležitý v období chrípok a prechladnutí. Pamätajte, že hotovú, teda už vykvasenú kapustu neskladujte v teplej miestnosti, inak zmäkne a nebude príjemne chrumkať. Kyslú kapustu s brusnicami môžete podávať v prírodnej forme alebo dochutiť slnečnicovým olejom, nadrobno pokrájanou cibuľou a nadrobno nasekanými bylinkami.

zložitosť: ľahko Kalórie: 49,44 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 40 min Pridať. čas: 52 h Použité: 2,89 g/0,24 g/9,09ObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍkapusta – 3 kg mrkva – 100 g brusnice – 100 g cukor – 1 polievková lyžica. l soľ – 75 g kôprových semien – 10 klobúčkových listov – 6-8 ks mletého čierneho korenia – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu kyslej kapusty s brusnicami odstráňte vrchné listy z hlávok kapusty: nebudú potrebné. Kapustu prekrojíme na polovice a po odstránení stopiek nasekáme nadrobno.

Krok 2

Mrkvu dôkladne umyte kefkou, potom ošúpte a nastrúhajte na hrubom alebo strednom strúhadle. Brusnice umyte, roztriedte a osušte, rozložte ich na papierové utierky.

Krok 3

Vložte pripravenú kapustu a mrkvu do veľkej misy. Posypeme cukrom, soľou, kôprom a mletým korením podľa chuti. Dôkladne premasírujte rukami, aby pustila šťavu.

Krok 4

Umiestnite pár bobkových listov na dno veľkého hrnca s objemom najmenej 10 litrov. Potom navrstvite kapustu s mrkvou, preložte brusnicami a zvyšnými bobkovými listami.

Krok 5

Kapustu utlačíme, aby pustila čo najviac šťavy. Zakryte pokrievkou alebo dreveným kruhom a na vrch položte ťažkú ​​váhu. Nechajte na teplom mieste 2-3 dni.

Krok 6

Po určenom čase by sa na povrchu kapusty mala objaviť pena. Odstráňte útlak a veko (drevený kruh), urobte niekoľko vpichov do kapusty dlhou rukoväťou drevenej lyžice a nechajte ešte 1 deň.

Krok 7

Hotovú kyslú kapustu s brusnicami rozdeľte do čistých pohárov a zľahka utlačte. Zatvorte bežnými plastovými viečkami a skladujte na chladnom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Do kyslej kapusty s brusnicami môžete pridať trochu rasce a nastrúhaný čerstvý koreň chrenu: chuť pokrmu tak bude zaujímavejšia a chren zabráni aj skazeniu produktu.

MIMOchodom

Aby bola kyslá kapusta s brusnicami obzvlášť chrumkavá a chutná, uistite sa, že jej povrch je počas varenia vždy pokrytý soľankou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik