Najlepšie recepty na vyprážané zemiaky pre každý vkus

Najlepšie recepty na vyprážané zemiaky pre každý vkus

Najlepšie recepty na vyprážané zemiaky pre každý vkus

Vyprážané zemiaky neprekonateľný hit na našom stole. Navyše, každý člen rodiny má svoj vlastný recept na jeho prípravu. Zdieľam s vami moje obľúbené.

Najrýchlejšie a najjednoduchšie pre mužov. Bez veľkého obradu hľuzy umyjú bez šúpania, nakrájajú na rovnomerné kocky a vyprážajú na rastlinnom oleji. Tajomstvom úspechu tejto metódy je malý objem zemiakov (pretože sa vyprážajú len pre dvoch), veľká panvica, veľké množstvo oleja a úplná absencia soli. Ak sú tieto podmienky splnené, zemiaky sú vyprážané a nie dusené Najstaršia dcéra Masha má špeciálny spôsob vyprážania. Hoci neprezrádza svoje tajomstvo, viem hádať, prečo sú jej zemiaky také voňavé. Masha pridáva korenie uprostred vyprážania: sladkú papriku, kurkumu, kari, cesnak, čili, celkovo všetko, čo mu v tej chvíli príde pod ruku.

A iba Polina, Nastya a ja zásadne pristupujeme k otázke vyprážania zemiakov. Najprv si vyberte správne zemiaky na vyprážanie. Zvyčajne má ružovkastú šupku a obsahuje stredne veľký škrob. Hľuzy umyjeme, ošúpeme, nakrájame na pásiky a dobre opláchneme v studenej vode, aby sme odstránili prebytočný škrob. Osušte uterákom.

Pri vyprážaní zemiakov ich nemusíte často miešať, aby sa plátky nepolámali.
Pri vyprážaní zemiakov ich nemusíte často miešať, aby sa plátky nepolámali.

Na akej panvici vyprážať? otázka je zásadná. Ideálna možnosť keramická panvica. Nič sa na ňu nelepí a zemiaková kôrka je vynikajúca. Ale zvykli sme si aj vyprážať na liatinovej panvici. Položte panvicu na oheň, nalejte rastlinný olej a pridajte malý kúsok masla. Skôr ako začnete vyprážať, uistite sa, že je panvica dobre rozohriata: hoďte na ňu jeden plátok ošúpaného zemiaka a pozerajte sa: ak sa okolo neho objavia bublinky a začne to škrípať, potom je čas!

Umiestnite všetky nakrájané a sušené zemiaky a prikryte pokrievkou. Smažte prvých pár minút na maximálnom ohni. Potom odstráňte veko, premiešajte a znova prikryte. Hneď ako zemiaky zhnednú, odstráňte veko, znížte oheň a smažte, kým nie sú hotové. Nemiešajte často, aby sa plátky zemiakov nepolámali. Potom osolíme, okoreníme a pridáme všelijaké dobroty podľa želania. Môže to byť kyslá smotana, kôpor, jemne nakrájaná cibuľa, cesnak, šampiňóny (predsmažiť ich samostatne), slanina, slanina, šunka vo všeobecnosti všetko, čo si tvoja duša pýta.

A počas vyprážania vychádza zo zemiakov taká aróma, že zo všetkých strán počujem len: „Mami, skúsim!“ A kým bude hotový, zrazu zistím, že panvica je už poloprázdna.

Natasha Skvortsova: „Mám štyri deti a, samozrejme, väčšinu času trávim v kuchyni. Akúkoľvek informáciu vnímam z pohľadu jej aplikácie do varenia. Pri stretnutí s novým človekom sa mu pozerám do očí a snažím sa uhádnuť, čo raňajkuje a z čoho pozostáva jeho obed. Veľmi často na základe preferencií jedla môžete vytvoriť psychologický portrét osoby. Nemám podpisové recepty. Varím toľko a rôznorodo, že netreba viackrát opakovať to isté jedlo. Rada experimentujem.

Ak mi niečo v jedle padne do oka, beriem to ako nápad a rozvíjam to. Nemám rád frázu „autorská kuchyňa“. Všetky základné kulinárske techniky boli vynájdené pred nami. Môžete len niečo zmeniť, upraviť podľa seba, podľa svojho vkusu. Môžem stáť pri sporáku celý deň a mám z neho neskutočný bzukot. Rada sledujem, ako polievka bublá na panvici a číry vývar sa trblieta jantárovými bublinkami. Milujem vôňu smaženej cibule a cesnaku. Milujem teplú jemnosť kysnutého cesta a chuť kardamónového čerešňového koláča. Keby to bolo možné, býval by som v kuchyni.“

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. SÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik