K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 32,31 kcal/porcia Porcie: 10 Použité: 1,72 g/0,21 g/6,07Konzervovanieruská kuchyňaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ2 kg uhoriek 1 dáždnik chren kôpor 3 listy čiernych ríbezlí 3 strúčiky cesnaku 1,2-1,4 l vody 3 polievkové lyžice. l. hrubá kamenná soľ (hromadená) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte uhorky na niekoľko hodín do vody. Sterilizujte 3-litrovú nádobu akýmkoľvek spôsobom.
Krok 2
Do studenej nádoby vložte kôpor, kúsok chrenového listu, 3 listy čiernych ríbezlí, 3 strúčiky cesnaku a uhorky. Nalejte studenú soľanku vyrobenú z vody a soli. Necháme vykysnúť, kým sa neobjaví pena.
Krok 3
Potom soľanku sceďte, obsah nádoby opláchnite vodou a dvakrát ju naplňte prevarenou soľankou. Zakryte plastovým vekom a odneste ho do pivnice.