Nakladané uhorky s bylinkami
K receptu
Nakladané uhorky sú snáď najobľúbenejšou prípravou, ktorú si na zimu robí každá gazdinka. Silné uhorky v správnom slanom náleve budú vynikajúcim predjedlom na každom stole.
zložitosť: ľahko Kalórie: 22,30 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 3 hodiny Použité: 0,96 g/0,13 g/4,42KonzervovaniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmalé uhorky s tenkou šupkou na nakladanie (Nezhinsky, Lukhovitsky) 1 kg tarhunthymu citrónová kôra cesnak koreň chrenu 5 hrášok z nového koreniaPre soľanku na 1 liter vody:35 g hrubej nejodovanej soli 10 g cukru 5 zrniek čierneho korenia Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na každý kilogram uhoriek vezmite 4-5 strúčikov olúpaného cesnaku, 10 g chrenu, 2 vetvičky byliniek, 3 prúžky citrónovej kôry.
Krok 2
Uhorky odrežte a namočte na 2–3 hodiny do veľmi studenej vody Uhorky vložte do nádoby, kde ich budete pripravovať, a zalejte vodou tak, aby boli uhorky zakryté 5 cm uhorky a presne odmerajte jej množstvo.
Krok 3
Pripravte soľanku. Vodu zohrejeme na 45–50 °C a rozpustíme v nej cukor a soľ, pridáme jemne nasekané korenie.
Krok 4
Uhorky položte do nádob s cesnakom, chrenom a bylinkami. Nalejte výslednú soľanku, stlačte ju dreveným kruhom a položte na ňu závažie. Nechajte uhorky pri izbovej teplote 2 dni. Potom dajte na 4-6 týždňov do chladničky.