Nakladané uhorky s paradajkami

K receptu

Vynikajúce chrumkavé uhorky na zimu, do každej nádoby som pridal niekoľko paradajok, tieto uhorky vydržia dlhšie a sú chutnejšie.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 55 min Pridať. čas: 20 minVarenieKonzervovanieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky-1,8 kg paradajky-4-5 ks chren-1 list čerešňové listy-4 ks bobkový list-2 ks cesnak-3 strúčiky zrnká čierneho korenia-4 ks klinčeky-4-5 púčikov-octová esencia 70%-1 ČL. voda – 1,5 l cukor – 3 lyžice. l.soľ-1,5 lyžice. l kôprové dáždniky – 2-3 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky umyte v studenej vode a vopred namočte na 2 hodiny. Umyte paradajky.

Krok 2

Poháre a viečka sterilizujte. Korenie, čerešňové listy, bobkové listy a kôprové dáždniky vložte do pohárov. Vložte uhorky a paradajky do pohárov.

Krok 3

Varte vodu a nalejte vriacu vodu do pohárov. Zakryte viečkami a nechajte 20 minút.

Krok 4

Vypustite vodu. Do vody pridajte soľ a cukor, prevarte marinádu a nalejte ju do pohára. Na vrch položte ocot a poháre ihneď uzavrite.

Krok 5

Otočte a zakryte poháre s uhorkami, kým nevychladnú.

Krok 6

Hotové uhorky a paradajky.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pomery sú uvedené pre jednu trojlitrovú nádobu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik