K receptu
Vynikajúce chrumkavé uhorky na zimu, do každej nádoby som pridal niekoľko paradajok, tieto uhorky vydržia dlhšie a sú chutnejšie.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 55 min Pridať. čas: 20 minVarenieKonzervovanieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky-1,8 kg paradajky-4-5 ks chren-1 list čerešňové listy-4 ks bobkový list-2 ks cesnak-3 strúčiky zrnká čierneho korenia-4 ks klinčeky-4-5 púčikov-octová esencia 70%-1 ČL. voda – 1,5 l cukor – 3 lyžice. l.soľ-1,5 lyžice. l kôprové dáždniky – 2-3 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte v studenej vode a vopred namočte na 2 hodiny. Umyte paradajky.
Krok 2
Poháre a viečka sterilizujte. Korenie, čerešňové listy, bobkové listy a kôprové dáždniky vložte do pohárov. Vložte uhorky a paradajky do pohárov.
Krok 3
Varte vodu a nalejte vriacu vodu do pohárov. Zakryte viečkami a nechajte 20 minút.
Krok 4
Vypustite vodu. Do vody pridajte soľ a cukor, prevarte marinádu a nalejte ju do pohára. Na vrch položte ocot a poháre ihneď uzavrite.
Krok 5
Otočte a zakryte poháre s uhorkami, kým nevychladnú.
Krok 6
Hotové uhorky a paradajky.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pomery sú uvedené pre jednu trojlitrovú nádobu.