K receptu
Tento recept bol prevzatý z trhacieho kalendára na rok 2007 a odvtedy uhorky pripravujeme takto, mojej rodine to veľmi chutí!
zložitosť: priemer Kalórie: 398,85 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 15 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 3,75 g/33,35 g/20,96VečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍUhorky – 1,7 kg Cibuľa – 300 g Čerstvý kôpor – 20 g Prevarená voda – 1 pohár Soľ – 35 g Cukor – 20 g Rastlinný olej – 180 ml Bobkový list – 5 ks Nové korenie – 10 ks Kyselina octová 70% – 1 dezertná lyžica Tabuľka miery a váhy RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte a nakrájajte na tenké plátky.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Krok 3
Kôpor nasekáme nadrobno.
Krok 4
Olej prevarte, ochlaďte.
Krok 5
Pripravíme si náplň: soľ, cukor, ocot rozpustíme vo vode, pridáme olej.
Krok 6
V miske zmiešame uhorky s cibuľou a kôprom, pridáme plnku, všetko premiešame a necháme 2 hodiny lúhovať. Občas premiešame.
Krok 7
Na dno sterilizovaných pohárov položte bobkový list a 2 zrnká korenia. Naplňte vrch tesne zeleninou a náplňou.
Krok 8
Poháre vložte do hrnca s vodou, prikryte viečkami, pollitrové poháre sterilizujte 10 minút, litrové 15 minút.
Krok 9
Kým sú poháre horúce, zrolujte ich viečkom, otočte ich a prikryte prikrývkou, kým nevychladnú. Potom ho môžete skladovať pri izbovej teplote. Lahodný šalát, jednoduchý na prípravu, vyskúšajte!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Náplň by mala pokrývať uhorky o 2 cm, pretože po vychladnutí ju uhorky absorbujú.
UŽITOČNÉ RADY
Z uvedeného množstva produktov sa získa 5 pollitrových pohárov.