Nórske uhorky

K receptu

Tento recept bol prevzatý z trhacieho kalendára na rok 2007 a odvtedy uhorky pripravujeme takto, mojej rodine to veľmi chutí!

zložitosť: priemer Kalórie: 398,85 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 15 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 3,75 g/33,35 g/20,96VečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍUhorky – 1,7 kg Cibuľa – 300 g Čerstvý kôpor – 20 g Prevarená voda – 1 pohár Soľ – 35 g Cukor – 20 g Rastlinný olej – 180 ml Bobkový list – 5 ks Nové korenie – 10 ks Kyselina octová 70% – 1 dezertná lyžica Tabuľka miery a váhy RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky umyte a nakrájajte na tenké plátky.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Krok 3

Kôpor nasekáme nadrobno.

Krok 4

Olej prevarte, ochlaďte.

Krok 5

Pripravíme si náplň: soľ, cukor, ocot rozpustíme vo vode, pridáme olej.

Krok 6

V miske zmiešame uhorky s cibuľou a kôprom, pridáme plnku, všetko premiešame a necháme 2 hodiny lúhovať. Občas premiešame.

Krok 7

Na dno sterilizovaných pohárov položte bobkový list a 2 zrnká korenia. Naplňte vrch tesne zeleninou a náplňou.

Krok 8

Poháre vložte do hrnca s vodou, prikryte viečkami, pollitrové poháre sterilizujte 10 minút, litrové 15 minút.

Krok 9

Kým sú poháre horúce, zrolujte ich viečkom, otočte ich a prikryte prikrývkou, kým nevychladnú. Potom ho môžete skladovať pri izbovej teplote. Lahodný šalát, jednoduchý na prípravu, vyskúšajte!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Náplň by mala pokrývať uhorky o 2 cm, pretože po vychladnutí ju uhorky absorbujú.

UŽITOČNÉ RADY

Z uvedeného množstva produktov sa získa 5 pollitrových pohárov.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik