Otvorený koláč so zeleninou, mascarpone a bylinkami

K receptu

Tento koláč sa skvele hodí k šálke horúceho kuracieho alebo mäsového vývaru s nasekanými bylinkami.

zložitosť: ľahko Kalórie: 732,29 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 13,51 g/45,81 g/66,34PekáreňINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g kysnutého lístkového cesta 200–300 g mascarpone 3 veľké baklažány 2 rôznofarebné sladké papriky 200 g cherry paradajok 100 g rukoly a/alebo medvedieho cesnaku na štvrtiny citrón soľ 1 veľké žlté a čierne korenie 2 polievkové lyžice. l. krém na mazanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Predhrejte rúru na 200°C. 2 plechy vystelieme papierom na pečenie. Na jeden položíme cesto vo forme obdĺžnika cca 40×15 cm (lepšie je cesto nevyvaľkať, ale „pretvarovať“: rozrezať a zlepiť). Cesto narežeme tenkým nožom, pričom necháme 3 cm zboku a neprerežeme celé. Stred často popichajte vidličkou. Necháme 10 minút postáť, potom celé cesto potrieme žĺtkom rozšľahaným so smotanou a štipkou soli. Pečte v spodnej tretine rúry, kým nie sú upečené, asi 20 minút. Strany by sa mali zdvihnúť.

Krok 2

Na plnku nakrájame baklažány pozdĺžne na vrstvy hrubé 2 cm, pomastíme olejom, osolíme a uložíme na druhý plech. Sladkú papriku nakrájajte na štvrtiny, odstráňte blany a semená a položte s baklažánmi.

Krok 3

Pečieme v hornej tretine rúry 20 minút. Za 5-7 minút. kým nebude pripravený, pridajte k zelenine cherry paradajky. Hotové baklažány nakrájame priečne na kocky. Papriky nakrájame na pásiky.

Krok 4

Papriku, baklažány, paradajky a rukolu/ramson zmiešame, zalejeme olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou, soľou a korením a vložíme do upečeného cesta.

Krok 5

Mascarpone položte na zeleninu na rôzne miesta (vhodné je to urobiť s 2 lyžičkami). Koláč podávajte horúci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik