K receptu
Tento koláč sa skvele hodí k šálke horúceho kuracieho alebo mäsového vývaru s nasekanými bylinkami.
zložitosť: ľahko Kalórie: 732,29 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 13,51 g/45,81 g/66,34PekáreňINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g kysnutého lístkového cesta 200–300 g mascarpone 3 veľké baklažány 2 rôznofarebné sladké papriky 200 g cherry paradajok 100 g rukoly a/alebo medvedieho cesnaku na štvrtiny citrón soľ 1 veľké žlté a čierne korenie 2 polievkové lyžice. l. krém na mazanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200°C. 2 plechy vystelieme papierom na pečenie. Na jeden položíme cesto vo forme obdĺžnika cca 40×15 cm (lepšie je cesto nevyvaľkať, ale „pretvarovať“: rozrezať a zlepiť). Cesto narežeme tenkým nožom, pričom necháme 3 cm zboku a neprerežeme celé. Stred často popichajte vidličkou. Necháme 10 minút postáť, potom celé cesto potrieme žĺtkom rozšľahaným so smotanou a štipkou soli. Pečte v spodnej tretine rúry, kým nie sú upečené, asi 20 minút. Strany by sa mali zdvihnúť.
Krok 2
Na plnku nakrájame baklažány pozdĺžne na vrstvy hrubé 2 cm, pomastíme olejom, osolíme a uložíme na druhý plech. Sladkú papriku nakrájajte na štvrtiny, odstráňte blany a semená a položte s baklažánmi.
Krok 3
Pečieme v hornej tretine rúry 20 minút. Za 5-7 minút. kým nebude pripravený, pridajte k zelenine cherry paradajky. Hotové baklažány nakrájame priečne na kocky. Papriky nakrájame na pásiky.
Krok 4
Papriku, baklažány, paradajky a rukolu/ramson zmiešame, zalejeme olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou, soľou a korením a vložíme do upečeného cesta.
Krok 5
Mascarpone položte na zeleninu na rôzne miesta (vhodné je to urobiť s 2 lyžičkami). Koláč podávajte horúci.