Pečené nakladané baklažány s paprikou a červenou cibuľou
K receptu
Papriky podávajte k jedlám z bielej ryby alebo jednoducho k rybe.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 1 hodina 30 minútPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 kg malých baklažánov 1 kg sladkej sezónnej papriky 500 g červenej cibule 2 hlavy cesnaku 100 ml červeného vínneho octu 100 ml rastlinného oleja 1,5 polievkovej lyžice. l. cukor 2,5 lyžice. l. hrubá nejodizovaná soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200°C. Baklažány pozdĺžne narežeme na vrstvy hrubé 2 cm. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na 2 cm hrubé plátky.
Krok 2
Pripravenú zeleninu položte na plechy vystlané papierom na pečenie. Nalejte rastlinný olej. Pečieme 20 minút.
Krok 3
Upečenú zeleninu nakrájajte na veľké kúsky, ktoré je vhodné umiestniť do pohára. Zmiešajte ocot, soľ a cukor, ochuťte zeleninu, premiešajte, vložte do sterilizovaných pohárov, pasterizujte v slabej vriacej vode po dobu 15 minút. Zatvorte, otočte, nechajte vychladnúť.