K receptu
Kuskus alebo bulgur, uvarený so štipkou suchej mäty a ochutený olivovým olejom, sa hodí k fašírkam a baklažánom.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodina 15 minútRúraPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 veľkých baklažánov 600 g miešaného mletého mäsa (hovädzie-jahňacie-bravčové mäso) 2 stredné zemiaky 3 veľké cibule 6 strúčikov cesnaku 2 veľké paradajky 350 g paradajkovej bazalkovej omáčky 200 g strúhaného parmezánu olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200°C. Baklažány pozdĺžne prekrojíme na tri časti, potrieme olejom, osolíme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút. Krížom narežeme na 3 cm dlhé kúsky.
Krok 2
Na fašírky ošúpeme zemiaky, nastrúhame ich na jemnom strúhadle, zmiešame s mletým mäsom, soľou a korením, pridáme 2 polievkové lyžice. l. oleje, premiešajte.
Krok 3
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Smažte v oleji, 7 minút. Polovicu tejto hmoty pridajte k mletým mäsovým guľkám a dôkladne premiešajte.
Krok 4
Paradajky nakrájame nadrobno, pridáme k zvyšnej cibuli a cesnaku, na prudkom ohni povaríme 5 minút. Pridajte paradajkovú omáčku a 100 ml vody, priveďte do varu, pridajte soľ a korenie. Omáčku dáme do zapekacej misy.
Krok 5
Naolejovanými rukami vyvaľkáme fašírky veľkosti sliviek. Vložte mäsové guľky do omáčky a medzi ne položte kúsky baklažánu. Zakryte fóliou a vložte do rúry na 30 minút. Potom odstráňte fóliu, baklažánové fašírky zasypte strúhaným syrom a vráťte do rúry, kým sa nevytvorí syrová kôrka.